Offentliggjort den

Snart slutter sommertiden og vi går en mørkere tid i møde og måske vil det føles lidt mørkere end tidligere ved bankens bygninger. Banken har nemlig besluttet sig for at slukke for unødvendigt lys.

Banken har i flere år taget initiativ til at begrænse energiforbruget. Banken har blandt andet udskiftet over 90% af sine lyskilder til LED. Computerskærme og printere er løbende blevet udskiftet til varianter med et lavere strømforbrug. Ligeledes vil strømforbruget være i fokus, når bankens øvrige IT-udstyr skal udskiftes.

I forbindelse med filialrenoveringer er bankens bygninger blevet udstyret med sensorløsninger, så lyset slukkes, når lokalet er tomt.

For at imødegå energikrisen har banken som det seneste tiltag valgt fremover kun at tænde for det mest nødvendige lys i filialerne. Det betyder også, at lyset på bankens facader vil være slukket.

”Belysningen ved pengeautomaterne vil selvfølgelig være uændret”, udtaler bankdirektør Allan Aaskov og fortsætter: ”Selv om vi er kommet langt med hensyn til at begrænse strømforbruget, så stopper vi ikke med at finde løsninger, der kan begrænse det endnu mere”.

Banken har siden 2021 benyttet grøn strøm fra danske vindmøller og i 2021 er banken gået sammen med andre pengeinstitutter om at investere i et solcelleanlæg, der er klar til brug i 2023.

Ligeledes har banken i perioden fra 2018-2021 nedbragt sit forbrug af papir fra mere end 1,3 millioner ark årligt til under 400.000 stk.

”Selv om vi slukker for lyset, så lukker vi ikke for nye kunder. Vi har haft en forrygende tilgang af nye kunder i 2022 og vi forventer, at det fortsætter i 2023”, slutter Allan Aaskov.

Bankdirektør Allan Aaskov viser en af de 4 nyindkøbte LED-standere med et lavt energiforbrug, der er opsat i hver af filialernes indgangsparti for at skabe opmærksomhed omkring det nye initiativ.