Uanset opsparingens størrelse og formål kan vi i Lollands Bank tilbyde dig en professionel og individuel investeringsrådgivning, så du får mest muligt ud af din opsparing.

Når opsparingen investeres i aktier og obligationer, giver det ofte et højere afkast end på almindelige konti.

Inden du vælger investeringsform, skal du dog gøre dig klart, at kurserne på obligationer og især aktier kan svinge meget på kort sigt. Men set over en længere periode kan både obligationer og aktier være en attraktiv mulighed, der kan give et godt afkast.

Når du vil investere, er der flere forhold, der er væsentlige – og du skal udfylde en risikoprofil via Netbank, så vi kan hjælpe dig bedst muligt. Læs mere her.

Vil du selv handle værdipapirer i Netbank, er det enkelt at gå til – og billigere for dig. Læs mere her.

Bemærk, at der gælder særlige regler for investering af pensionsopsparing, børneopsparing og virksomhedsskatteordningen.

Herunder kan du læse mere om forskellige måder at investere på. Vi tilbyder både pulje- og rådgivningsaftaler, samt Aktiesparekonto – du kan også få en kombination. Hvad der passer dig bedst, finder vi ud af undervejs i rådgivningen.

 5 gode råd når du investerer i aktier

 1. Tænk langsigtet:
  Med en tidshorisont på 5, 10 eller 20 år kan du nyde godt af renters rente. Det betyder, at selvom du får et beskedent afkast på dine aktier, vil du alligevel kunne se din investering vokse med tiden.
 2. Investér løbende:
  Kombinerer du en langsigtet investering i aktier med løbende geninvesteringer, kan du igen opleve større afkast, uden at du behøver at have en stor opsparing klar med det samme.
 3. Investér bredt:
  Når du spreder dine penge ud på flere aktier – evt. i fonde, så spreder du også din risiko ud. Dermed mister du ikke alt, hvis én aktie går ned.
 4. Invester kun penge du ikke skal bruge lige nu:
  Hvis du ønsker at investere din opsparing, er det vigtigt, at du kun investerer de penge, som du ikke har planer om at bruge inden for 3 år.
 5. Bevar roen når aktiemarkedet falder:
  Med langsigtede investeringer vil du altid komme ud for, at aktiemarkedet falder i en periode. Du skal undgå at sælge i frygt for, at du vil miste hele din investering. Lad tiden arbejde for dine aktier.

Husk du kan altid ombestemme dig
Det er dig, der bestemmer over dine investeringer. Det betyder, at du til enhver tid kan sælge dine værdipapirer og få værdien af dem tilbage på din konto.

Når vi anbefaler en tidshorisont på minimum tre år for investeringsplaner, så skyldes det, at de naturlige udsving på investeringsmarkederne betyder, at du kan risikere at tabe mere, end vores beregninger viser.  Dette sker, hvis du pludselig vil sælge, fordi markederne er faldet.

Du har også mulighed for at ombestemme dig, hvis du finder ud af, at du måske ikke er så risikovillig, som du troede eller omvendt. Det er dig, der bestemmer, og du kan ændre i sammensætningen af dine investeringer, præcis som du har lyst til.

Måske sker der ændringer i dit liv, som betyder, at du får nye prioriteter. Derfor er ændringer i dine investeringer kun få klik eller et opkald væk.

Du bestemmer selv hvornår du vil sælge
Du bør hvert år tage en temperaturmåling på dine investeringer.

De investeringer, som var gode engang, er ikke nødvendigvis de bedste investeringer længere. Hvis du selv står for dine investeringer, vil du måske løbende holde øje med, at din portefølje er sammensat, som du ønsker det. Men hvis du lader banken stå for investeringerne, er det en god ide hvert år lige at tjekke, at din risikovillighed og dine investeringer stadig stemmer overens med dine ønsker. Hvis dine aktier for eksempel er steget meget i løbet af året, kan det være en god ide at rebalancere. Det betyder, at du måske skal sælge ud af dine bedste investeringer, altså, nogle af de aktier, der er steget mest. Så fylder de ikke for meget i porteføljen og er dermed ikke en risiko, som du ikke havde regnet med.