LEI-kode

Den 1. januar 2018 træder en ny EU lovgivning i kraft. Det betyder, at det fra 2018 ikke er muligt for virksomheder at handle med værdipapirer, hvis ikke de har registret en LEI-kode. LEI står for ”Legal Entity Identifier” og er en international standardiseret 20-cifret kode, der entydigt identificerer en juridisk enhed, lidt som et internationalt CVR-nr.

Du kan læse yderligere om LEI-koder på Finanstilsynets hjemmeside.

Hvordan får min virksomhed en LEI-kode?

Du kan bestille koden via en LEI-udbyder. Der findes et stort udvalg af udbydere i Europa, herunder finder du links til et par udbydere, hvor oprettelsen kan foregå på dansk:

NordLEI
Leinummer

Oprettelse af en LEI-kode koster cirka 150 Euro. Desuden skal du betalte et årligt gebyr for drift og vedligeholdelse af systemet, som er lidt lavere end oprettelsesgebyret. De eksakte priser kan ses hos de enkelte udbydere.  

Det tager typisk en uge at ekspedere en ansøgning og det forventes at ekspeditionstiden vil øges jo tættere vi kommer på 2018. Hvis din virksomhed har behov for at handle med værdipapirer efter den 1. januar 2018 vil vi foreslå at du bestiller en LEI-kode snarest.