Et plus til dig med friværdi i din bolig

Ingen afdrag i op til 30 år
Hvis du har nok friværdi i din bolig, og ønsker mere end 10 år uden afdrag, får du masser af fleksibilitet med et plus-lån fra Totalkredit. Du kan låne op til 75% af din boligs værdi. Og når din bolig er belånt med højst 60 %, kan du vælge afdragsfrihed i helt op til 30 år i alt.

Større økonomisk fleksibilitet
Med et 30-årigt plus-lån får du masser af fleksibilitet. Det giver dig nemlig økonomisk mulighed for at blive boende mange år endnu og leve livet, som det passer dig. Måske har du lyst til at nyde livet lidt mere i en periode, spare lidt flere penge op til din pension eller afdrage på dit lån og på den måde spare endnu mere op i boligen? Eller måske har du lyst at gøre noget helt andet, som er vigtigt for dig. Den dag, lånet udløber, skal du betale hele restgælden tilbage, fx ved at optage et nyt lån eller ved at sælge boligen.

Vælg selv, om du vil afdrage
Når lånet er højst 60% af din boligs værdi, kan du hvert kvartal vælge – mod et gebyr, om du vil afdrage på lånet eller hellere være fri. Hvis du ønsker den lavest mulige ydelse, kan du vælge afdragsfrihed i op til 30 år. Men hvis du lige nu eller på et senere tidspunkt ønsker at afdrage, kan du også det. Det er helt op til dig.

Vælg selv, hvor meget du vil afdrage
Hvis du afdrager på dit lån, kan du løbende vælge, om du vil skrue op eller ned for afdragenes størrelse ved at ændre lånets løbetid – mod et gebyr. Det skyldes, at løbetiden er med til at bestemme afdragenes størrelse. Når du forkorter løbetiden, bliver afdragene større, og hvis du forlænger løbetiden, bliver afdragene mindre. Lånets samlede løbetid kan maksimalt være 30 år.

Vælg fast eller variabel rente
Når du optager lånet kan du vælge mellem fast eller variabel rente – alt efter hvad der er vigtigst for dig.
Der er tre lånetyper at vælge imellem:

Med Fastrente+ får du den tryghed, at renten er fast i hele lånets løbetid.
Med RenteMax+ og F-kort+ får du en rente, som typisk er lavere end lån med fast rente. Til gengæld kan renten falde eller stige hvert halve år. Vælger du RenteMax+ får du loft over renten i en aftalt periode, fx 5 år ad gangen.

Er et plus-lån noget for dig?
Ja, hvis du ønsker mere end 10 års afdragsfrihed og har lån svarende til under 60% af din boligs værdi, og ikke ser nogen grund til at spare mere op i din bolig. Et plus-lån er dog dyrere end andre realkreditlån – til gengæld får du tryghed for afdragsfrihed i op til 30 år. Du kommer til at betale mere i rente og bidrag, især fordi restgælden ikke bliver mindre, hvis du ikke afdrager på lånet. Du betaler også et bidragstillæg i hele lånets løbetid.

Kontakt din rådgiver og få mere at vide om dine muligheder med et plus-lån fra Totalkredit.