Offentliggjort den

Januar og februar er højsæson for udbetaling af udbytte
Investeringsforeninger og selskaber på børsen udbetaler ofte udbytte i starten af et nyt år og selv om det kan være dejligt med et økonomisk tilskud i dagligdagen, bør det altid overvejes om udbytterne ikke skal reinvesteres. Når der udbetales udbytte er det en del af virksomhedens overskud. Det betyder, at virksomheden falder i værdi og derfor kan det med fordel betale sig at geninvestere udbyttet, hvis ejerandelen skal opretholdes.

Husk risikoprofilen
En anden ting at forholde sig til, efter at årets udbytteudbetalinger har fundet sted, er, om ens risikoprofil er opdateret. Det skyldes, at der kan være stor forskel på hvilke udbytter, de enkelte investeringsforeninger giver og derved kan fordelingen af aktier og obligationer komme til at ligge skævt i forhold til hvad, der blev besluttet da investeringsprofilen blev udfyldt. Det kan på den lange bane betyde, at du som investor ikke får det afkast som du forventer eller modsat – får et mindre afkast end din oprindelige risikoprofil berettiger til.

Har du fået udbytte, er du velkommen til at “kontakte din rådgiver” for at sikre dig, at dine investeringer følger den risiko, som du ønsker at have på dine investeringer.