Offentliggjort den

I løbet af 2021 og 2022 skal alle med NemID have MitID: hele Danmarks nye digitale ID. Du kan bruge MitID til det, som du plejer at bruge NemID til. Nogle NemID-brugere skal dog opdatere deres ID-oplysninger, før de kan få MitID. Den nemmeste måde at opdatere oplysningerne på er ved at benytte NemID´s nøgleapp.

Hvis du har den opdaterede version af NemID´s nøgleapp fra august 2021 vil du kunne se muligheden for at opdatere dine oplysninger. Dette er dog en standardtekst, som alle vil kunne se – uanset om det er nødvendigt at opdatere ens oplysninger eller ej.

Er det derimod påkrævet, at du opdaterer dine oplysninger, vil du få direkte besked via Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen.

Hvordan opdaterer jeg mine oplysninger?
Hvis du har modtaget post fra Digitaliseringsstyrelsen om opdatering af ID-oplysninger, skal du scanne dit pas via NemID nøgleapp og på den måde bekræfte din identitet. Du kræver blot, at du har et gyldigt dansk pas udstedt efter 1. januar 2012 og en smartphone, der kan scanne chippen i passet. Det kan iPhone-modellerne 7 og opefter samt de fleste android-telefoner.

Skal du opdatere dine ID-oplysninger, men ikke har et gyldigt dansk pas eller mulighed for at gennemføre processen i NemID-nøgleappen, vil du blive kontaktet senere. Du kan læse mere om opdatering af id-oplysninger i NemID på borger.dk/id.